4. apríla 2008

Nazov rychliku

Vazeni!

nedavno som si precital tento clanok . Zeleznice predavaju nazvy vlakov. od 1.4. jazdi rychlik "Saris" IC "Slovenka" a dokonca IC"Quelle".

To nie je vsetko. Od 21.12.2008 vstupuje do platnosti novy grafikon Zeleznicnej spolocnosti Slovensko a.s., kde budu názvy VSETKYCH vlakov reklamnymi nosicmi. Planovany je IC "McDonalds" osobny vlak "Kovohuty", ba dokonca i specialny vlak Absolut IC. Odvoz vlakmi s takymi honosnymi nazvami ovsem nebude zdarma. K nakupu cestovneho listka bude cestujuci potrebovat potvrdenie o zakupeni produktu. Podla hovorcu pana Cicovskeho bude bohate stacit paragon.

Vlak ako reklamny nosic ma velmi zaujal. Jedna de facto o "prenosny billboard" s obrovskou potencialnou marketingovou silou! Priznam sa, nemohol som sa necinne prizerat vykradaniu nazvov vlakov a zacal som konat. Ano, tusite spravne, i nase apoliticke, nekulturne nezmyselne zdruzenie potrebuje propagaciu. Tu je moj list, ktory som napisal generalnemu riaditelovi ZSSK:

Vazeny pan generálny riaditel,

s udivom sledujeme rozvoj reklamnych sluzieb vo Vasej spolocnosti. Prenajom nazvu vlaku je najzaujimavejsou z nich. Ako obcianske zdruzenie PROTIsekta (nenajdete nas bohuzial v zozname registrovanych zdruzeni u Ministerstva vnutra, pretoze vystupujeme PROTI akejkolvek registracii) preto oficialne ziadame o zmenu nazvu EC "Slovenska strela" na IC "PROTIsekta". Zaroven ziadame okrem pravidelnej trasy vlaku Praha-Bratislava i zachadzku do Margecian s medzizastavkou v zeleznicnej stanici Krompachy.

Ako iste chapete, nemozeme vam ponuknut odpovedajuci financy obnos za prenajom mena. Myslime si vsak, ze vyhody su pre vasu spolocnost daleko prinosnejsie. Okrem zjavnej fotogenity nazvu, netradicneho mena vam umoznujeme "ocistit" vasu povest, ktora je zjavne pospinena prenajmom nazvov vlakov velkym nadnarodnym korporaciam. Sme si isti, ze nas vlak zvysi kredit vasej spolocnosti i v zahranici (vlak zachadza do Ceskej republiky) a pocet cestujucich sa rapidne zvysi.

V prilohe vam zasielame vizualizaciu vytvorenu nasim grafickym studiom.

PROTIsekta








Pred par hodinami som obdrzal oficialnu odpoved priamo od generalneho riaditela:

Vazena PROTIsekta,

nazov vlaku "Slovenska strela" je nepredajny. Nazov vlastni uz od roku 1989 Armada SR, ktora nim vysiela zjavny signal svojim ceskym kolegom.

Propagaciu vasho hnutia vam mozeme ponuknut v uplne novom vlaku, ktory planujeme zaviest od 1.1.2009:

Nazov vlaku: IC Chuck Norris
Charakteristika vlaku:
- vlak nezastavuje v ziadnej zastavke
- cestovne sa neda kupit, cestujuci si ho musi vybojovat v specialnych Kung Fu strediskach v zeleznicnych staniciach. Podobnym sposobom sa bojuje i o miesto pri okne
- vlak nema rusen, taha ho sam Chuck Norris
- vlak necaka na ziadne pripoje, VSETKY pripoje cakaju na IC Chuck Norris
- vlak nema nikdy meskanie. Ak bude treba, Chuck Norris posunie svetovy cas

s pozdravom,

Generalny riaditel



Tak co, ideme do toho?

Vas Popadic :)

4 komentáre:

predseda povedal(a)...

:D :D :D :D :D
och ciboha, tak toto je asi to najlepsie co sa tu za dlhsiu dobu objavilo :)
toho chucka norrisa jednoznacne berieme. good job, ty stary mystifikator :)

c

Jak na prezentace povedal(a)...

To som rad, bola to moja jedina aktivita za cely piatok :)

P

predseda povedal(a)...

jaaaaj popi, tento clanok je vari najlepsi clanok, ktory som kedy cital. :)

Klobuk dole!! Potlesk!! Ruze ti uz idu postou.

0.

Anonymný povedal(a)...

MEGA ROFL! joooooj poppi... fajne fajne. Len tak dalej...!

b.