6. decembra 2007

Slovenskí milionári v kasíne

Časť článku, na ktorom som sa výborne pobavil a zistil, kam si pôjdem splniť svoj milionársky sen :) Odkaz na celý článok je v názve príspevku.

"Keďže miestne peniaze nebolo kde minúť, rozhodli sme sa, že ich prehráme v kasíne. Podľa neoficiálneho kurzu sme mali asi pol miliardy zimbabwianskych dolárov, teda cca 500 amerických. S touto sumou sme pravidelne, každý večer navštevovali kasíno s jasným cieľom – prehrať čo najviac. Stali sme sa tak najlepšími klientmi, dokonca sa s nami prišiel nakoniec rozlúčiť sám riaditeľ.

Jeden večer, keď sme sa snažili prehrať asi 80 miliónov, prisadla si k nám španielska turistka v drahých šatách. Vymenila si také isté množstvo dolárov ako my, ale v oficiálnom kurze, takže za ne dostala nie našich čiernych 80 miliónov, ale len tri milióny.

Pohľad na to, ako sme stavali na black-jack tie najvyššie sumy a pritom nechávali miliónové prepitné personálu, nevydržala a asi po desiatich minútach sa spýtala, odkiaľ sme. So slovami: „Zo Slovenska!“ sme hodili čašníkovi na tácku ďalší milión. Jej udivený pohľad hovoril jasne – prívlastok chudobní príbuzní, ktorý si so Slovenskom dovtedy evidentne spájala, sme v jej očiach v tej chvíli stratili."


0.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

..pol miliardy zimbabwianskych dolárov :D mna jebne :)

c

Jak na prezentace povedal(a)...

no..nie je to nic svetoborne, vraj maju v Zimbabwe taku inflaciu, ze robotnici dostavaju peniaze 2x do dna a maju 2xpol hodinove pauzy aby stihli zato nieco nakupit kym sa ich vyplata uplne neznehodnoti...

P